Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

B

Talentinum 2026

Filharmonie Bohuslava Martinů vyhlašuje 28. ročník Mezinárodního festivalu mladých koncertních umělců Talentinum 2026. 

 

Mezinárodní festival mladých koncertních umělců Talentinum je nesoutěžním hudebním setkáním začínajících profesionálních sólistů a dirigentů s orchestrem Filharmonie Bohuslava Martinů. Pořádá se pravidelně od roku 1972 a každé dva roky v jarních měsících obohacuje kulturní život města Zlína i blízkého regionu. Festival si klade za cíl napomáhat sólistům a dirigentům v začátcích jejich umělecké kariéry, a poskytuje proto mladým umělcům příležitost koncertovat s velkým symfonickým tělesem.

 

Nadcházející ročník bude již sedmadvacátý v pořadí. Vybraní interpreti budou honorováni, dostanou možnost vystoupit v květnu 2026 mimo jiné v rámci abonentních koncertů Filharmonie Bohuslava Martinů ve Zlíně a zároveň budou uvedeni v programové publikaci filharmonie i ve významných českých hudebních periodikách. Vyzýváme tedy mladé sólisty do pětadvaceti let (v případě dirigentů do třiceti let), aby vyplnili níže uvedený přihláškový formulář včetně přiloženého uměleckého životopisu, audio-video nahrávky a programového návrhu (instrumentální koncert, v případě dirigentů návrh orchestrální předehry).

 

Termín uzávěrky pro podání přihlášek: 15. leden 2025. Výsledky budou zveřejněny do konce měsíce března 2025.

 

Pokud je vaše nahrávka větší jak 10 MB, posílejte ji zvlášť, např. přes Úschovnu, na mail dramaturg@filharmonie-zlin.cz

 

  

 

 

Tomáš Koutný
dramaturg FBM
577 005 735, 603 532 517
dramaturg@filharmonie-zlin.cz